Πολλοί πιστεύουν ότι μαγιονέζα χωρίς αυγό δεν γίνεται ή ότι θα είναι άνοστη. Κι όμως! Αυτή η συνταγή για vegan μαγιονέζα είναι τόσο νόστιμη και κρεμώδης που αν δεν γνωρίζετε ότι είναι vegan δεν θα το καταλαβαίνατε.
Υλικά
100 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
190 ml ηλιέλαιο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα μαζί με το μηλόξυδο, τη μουστάρδα και το αλάτι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι, συνεχίζοντας να χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μια κρεμώδης υφή. Σε αυτό το σημείο, μεταφέρουμε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο.
Σημείωση για τις δόσεις λαδιού
Οι δόσεις του ηλιελαίου είναι μόνο ενδεικτικές, ανάλογα με το πόσο πηχτή ή όχι θέλουμε τη μαγιονέζα. Η συμβουλή μας είναι να προσθέτετε αργά το λάδι μέχρι να αποκτήσετε την υφή που θέλετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.