Σπαγγέτι alla bottarga: Απολαυστική μακαρονάδα με αυγοτάραχο

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021

Το αυγοτάραχο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορεκτικό ή συνοδευτικό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες αλλά και να πλαισιώσει άψογα τα ζυμαρικά. Η ιδανικότερη εκδοχή της τελευταίας είναι τα spaghetti alla bottarga - μία συνταγή που προέρχεται ασφαλώς από την Ιταλία και μπορεί να φτιαχτεί με λίγα υλικά.

Υλικά 

320 γρ. ζυμαρικά

60 γρ. αυγοτάραχο 

2 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Τρίβουμε το αυγοτάραχο στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το τριμμένο αυγοτάραχο.  

Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, διατηρώντας λίγο νερό μαγειρέματος, και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το αυγοτάραχο. Τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό μαγειρέματος εάν είναι απαραίτητο και ανακατεύουμε. 

Τέλος σερβίρουμε και εάν θέλουμε προσθέτουμε μερικά κομμάτια ακόμα από αυγοτάραχο. 

Photo credits: https://www.cucchiaio.it/ricetta