COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

5 Ingredients: Δροσερή ρυζοσαλάτα με ντομάτα και φέτα


19 Ιουλίου 2021

5 Ingredients: Δροσερή ρυζοσαλάτα με ντομάτα και φέτα

Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι θέλουμε να φτιάχνουμε συνταγές δροσιστικές, εύκολες και συνάμα χορταστικές. Και τι πιο νόστιμο από μια ρυζοσαλάτα με ντομάτα και φέτα. Είναι ένα ελαφρύ πιάτο, που πίσω από την απλότητα του συνδυασμού, κρύβει ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα. 

Εκτός όμως από τα δροσερά φαγητά το καλοκαίρι, δεν θέλουμε ούτε τις πολλές μετακινήσεις. Μόνο στη σκέψη ότι για να πάμε στο super market θα πρέπει να μπούμε στο αμάξι, θα είμαστε μια ώρα κολλημένοι στην κίνηση και στο τέλος θα πρέπει να περιμένουμε άλλη τόση ώρα στην ουρά, έχουμε ήδη εξαντληθεί. 

Ευτυχώς όμως πλέον δεν χρειάζεται να φύγουμε από τη δροσιά του σπιτιού μας γιατί με το  efood market, έχουμε ό,τι θελήσουμε στην πόρτα του σπιτιού μας και σε μόλις 15 λεπτά. Αλμυρά και γλυκά σνακς, αναψυκτικά, παγωτά, σάντουιτς και έτοιμα γεύματα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καπνικά και είδη κάβας, γαλακτοκομικά, πρωινό, είδη παντοπωλείου, καθαριστικά, βρεφικά και παιδικά είδη, gadgets, είδη δώρων, προϊόντα για το κατοικίδιό μας, και ακόμα περισσότερα, με ένα μόνο κλικ έρχονται στο σπίτι μας. 

Τώρα μπαίνουμε στο efood market και κάνουμε τις αγορές μας καθημερινά από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 22:30 το βράδυ, 7 φορές την εβδομάδα. Αφού λοιπόν προμηθευτήκαμε τα υλικά μας για τη συνταγή, είμαστε έτοιμοι να τη φτιάξουμε.

jenny.gr

Υλικά

300 γρ.  ρύζι

250 γρ. ντομάτες

170 γρ. φέτα

1 σκελίδα σκόρδο

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο κομμένο στη μέση. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. 

Εν τω μεταξύ, βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο βραστό νερό ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις ντομάτες που έχουμε βάλει στο ψυγείο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε ωμό ελαιόλαδο από πάνω.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.