Πεντανόστιμος σολομός στο τηγάνι 

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. 

Υλικά

4 φιλέτα σολομού περίπου 200 γραμμάρια το καθένα

350 γραμμάρια ντοματίνια

40 γραμμάρια ελιές

30 γραμμάρια κάπαρη σε άλμη

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

200 ml  λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού με το δέρμα προς τα κάτω.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και μετά γυρνάμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύομε για μερικά λεπτά ακόμα. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές και την κάπαρη. Στο τέλος ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και το νερό που απελευθερώνεται από τις ντομάτες. 

Photo credits: https://www.cucchiaio.it/ricette