COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η αυθεντική συνταγή του αμερικανικού νότου για το τηγανητό κοτόπουλο


6 Ιουλίου 2021

Η αυθεντική συνταγή του αμερικανικού νότου για το τηγανητό κοτόπουλο
Μια σκωτσέζικη συνταγή που μεταφέρθηκε από τους αποίκους στον αμερικάνικο Νότο κ

Μια σκωτσέζικη συνταγή που μεταφέρθηκε από τους αποίκους στον αμερικάνικο Νότο και εξελίχτηκε στους αιώνες σε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα διεθνώς.

Υλικά

8 κομμάτια κοτόπουλου (φτερούγες και μηροί)

500 ml βουτυρόγαλα 

50 γραμμάρια αλεύρι 

25 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού

100 γραμμάρια γαλέτα

1/2 φακελάκι στιγμιαία μαγιά 

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο (σε σκόνη)

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για τηγάνισμα: Σπορέλαιο

Εκτέλεση

Καταρχάς επειδή δεν θα βρούμε το βουτυρόγαλα στην ελληνική αγορά μπορούμε να το φτιάξουμε ως εξής: 1 κούπα βουτυρόγαλα προκύπτει από 1 κουταλιά της σούπας λευκού ξιδιού σε μία κούπα γάλα ή από 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε μία κούπα γάλα. Αφού ρίξουμε τον όξινο παράγοντα μέσα στο γάλα, ανακατεύουμε ελαφρώς το μείγμα και το αφήνουμε να «κάτσει» για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να πήξει.

Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και καλύπτουμε με το βουτυρόγαλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη προσκόλλησης και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο ξεκουραστεί για τουλάχιστον 6 ώρες, ακόμη καλύτερα όλη τη νύχτα.

Μετά τον χρόνο ανάπαυσης του κοτόπουλου στο βουτυρόγαλα, βάζουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια, τη μαγιά, τη γαλέτα το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα πανάρουμε με το μίγμα. Ύστερα τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα σε ένα συρμάτινο ράφι πριν προχωρήσουμε στο μαγείρεμα. 

Ζεσταίνουμε το λάδι, φέρνοντάς το σε θερμοκρασία 180 ° C (έτσι ώστε να παραμείνει στους 160 ° C κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος), στη συνέχεια μαγειρεύουμε τα κοτόπουλα, τηγανίζοντας λίγα κομμάτια τη φορά. Μαγειρεύουμε 5 λεπτά την κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα όταν τα είναι χρυσά- καφέ. Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με ένα κουτάλι και τα μεταφέρουμε τα σε ένα πιάτο, όπου έχουμε βάλει λίγο χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το λάδι. Το αμερικανικό τηγανητό κοτόπουλο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.