Τα ζυμαρικά με φρέσκο τόνο είναι πραγματικά νόστιμα και, αν προτιμάτε μια ισχυρότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ελιές, κάπαρη και κόκκινη πιπεριά.
Υλικά
300 γρ. φρέσκο τόνο
200 γρ. ντοματίνια
320 γρ. ζυμαρικά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλαδάκι φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
20 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τον τόνο σε μικρά κομμάτια περίπου 2 εκατοστών. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια τόνου, τον μαϊντανό και μισό ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Ο τόνος μαγειρεύεται πολύ γρήγορα και δεν πρέπει να μαγειρευτεί υπερβολικά, γιατί διακινδυνεύουμε να γίνει λίγο σκληρός.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Photo credits :www.fattoincasadabenedetta.it/ricetta
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.