Αν ψάχνετε για τη συνταγή που θα αποθεώσει τις φτερούγες κοτόπουλου που θέλετε να φτιάξετε, τότε αυτή είναι η πιο νόστιμη.
Υλικά
1 kg φτερούγες κοτόπουλου
1κ. γλυκού πελτέ ντομάτας
60 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ. γλυκού ξύδι βαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο
0.3 lt μπυρα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ξύδι και την καστανή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ύστερα το βάζουμε σε ένα μπολ, και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη μπύρα, την κέτσαπ, τον πελτέ ντομάτας, τις σκελίδες σκόρδο τριμμένες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις φτερούγες στο μίγμα με τη μπύρα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και ψήνουμε στον φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά .
Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τη μαρινάδα σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει. Βουρτσίζουμε τις φτερούγες με τη μαρινάδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.