COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα μυστικά για τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια


The Jennettes

4 Σεπτεμβρίου 2021

Τα μυστικά για τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια

Εάν πλαστούν και ψηθούν σωστά, είναι κατά γενική ομολογία από τα ωραιότερα φαγητά που υπάρχουν. Τα μπιφτέκια δεν θέλουν κόπο αλλά τέχνη και παρακάτω σας αποκαλύπτουμε μερικά κρυμμένα μυστικά πίσω από τη συνταγή που θα τα κάνει ανεπανάληπτα!

Εάν για πολλούς και διάφορους λόγους όταν τα τρώτε στο σπίτι σας, δεν τα απολαμβάνετε το ίδιο με έξω, ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε, ακολουθώντας τα παρακάτω χρήσιμα βήματα. Για αρχή, να θυμάστε ότι ο κιμάς θα πρέπει να είναι περασμένος στη μηχανή δύο φορές, ώστε να κολλάει πιο εύκολα και να μην διαλύεται.

Το νούμερο 1 μυστικό για αφράτα μπιφτέκια είναι το πολύ – μα πολύ καλό πλάσιμο του κιμά. Όσο περισσότερο τον πλάσετε, τόσο περισσότερος αέρας θα εισχωρήσει στο κρέας. Οπότε πλάθετε τον κιμά, σηκώνοντας τη μισή ποσότητα, τοποθετώντας τη πάνω στην άλλη και πιέζοντας με τις παλάμες προς τα κάτω.

Προσθέστε στον κιμά τριμμένη ντομάτα που κάνει τα μπιφτέκια πολύ μαλακά. Αν το κρέας που επιλέγετε για τον κιμά είναι άπαχο και σκληρό, τότε προσθέστε στη συνταγή σας ούζο, κρασί ή ξύδι που σπάνε τις ίνες, μαλακώνουν το κρέας και το μαρινάρουν.

Αφού πλάσετε τον κιμά καλά, προσθέστε τριμμένο κρεμμύδι (όχι κομμένο) και τα υπόλοιπα μυρωδικά που χρησιμοποιείτε, αφήστε τον κιμά να κάτσει για μερικές ώρες για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Αποφύγετε την τριμμένη φρυγανιά γιατί τραβάει τα υγρά του κιμά με αποτέλεσμα τα μπιφτέκια να είναι σκληρά. Αντίθετα βάλτε στον κιμά μουσκεμένο μπαγιάτικο ψωμί ή μουσκεμένο παξιμάδι.

Πλάστε το κάθε μπιφτέκι για μερικά λεπτά, ρίχνοντας το από τη μια παλάμη στην άλλη. Έτσι ο κιμάς θα μείνει ενωμένος και δεν θα σπάει στις άκρες. Τα μπιφτέκια σας πρέπει να είναι ίδια σε μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Αν κάποια είναι πιο μικρά θα ψηθούν πιο γρήγορα και μέχρι να γίνουν τα μεγάλα, θα στεγνώσουν και θα είναι σκληρά.

Ψήστε τα μπιφτέκια σε ταψί με λίγα υγρά όπως λάδι, κρασί και λίγο νερό ή λάδι, νερό και λίγη μουστάρδα ή λάδι, ξύδι (απλό ή βαλσάμικο) και νερό.

Τα μπιφτέκια σας είναι έτοιμα για τον φούρνο ή το τηγάνι! Από εκεί και πέρα, γνωρίζετε καλύτερα τη διαδικασία για να τα ψήσετε ακριβώς στον χρόνο που θέλετε.

Καλή σας επιτυχία!