COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η αυθεντική συνταγή για τα πιο νόστιμα arancini από τη Σικελία


8 Σεπτεμβρίου 2021

Η αυθεντική συνταγή για τα πιο νόστιμα arancini από τη Σικελία

Τα arancini δεν είναι άλλο από τους ιταλικούς τραγανούς ρυζοκεφτέδες και είναι από τις πιο αγαπημένες street food επιλογές των Ιταλών και όχι άδικα, αφού είναι απλά πεντανόστιμα.

Υλικά

Για το ρύζι

1 κιλό ρύζι 

Ζωμό λαχανικών για γεύση

1 φακελάκι σαφράν

Για τη γέμιση

300 γρ κιμάς 

150 γρ μπιζέλια

300 γρ σάλτσα ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας

200 γρ. τυρί προβολόνεσε κύβους

1/2 κρεμμύδι

1/2 καρότο

1/2 σέλινο

Ελαιόλαδο για γεύση

Αλάτι και πιπέρι 

Για το μαγείρεμα

200 γραμμάρια αλεύρι 

300 ml νερό

Τριμμένη φρυγανιά 

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Αλάτι 

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το ρύζι στο ζωμό λαχανικών, στον οποίο θα έχουμε διαλύσει το σαφράν. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει απλώνοντάς το σε ένα μεγάλο δίσκο. 

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε  το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να ροδίσει.

Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά, μαζί με τον πελτέ και τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά. 

Για να φτιάξουμε τα arancini βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό και παίρνουμε μια χούφτα ρύζι, την απλώνουμε στην παλάμη και βάζουμε στο κέντρο λίγο κιμά και τυρί προβολόνε. 

Τυλίγουμε τη γέμιση με το ρύζι, συμπιέζουμε καλά και δίνουμε το κλασικό στρογγυλό σχήμα. Προχωράμε έτσι μέχρι να τελειώσουμε τα υλικά.

Ας περάσουμε στο τηγάνισμα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι και όταν ζεσταθεί, ετοιμάζουμε το κουρκούτι, βάζοντας το νερό και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ. Για να μην σχηματιστούν σβώλοι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα ενώ προσθέτουμε το αλεύρι. Πρέπει να έχουμε ένα λείο και όχι πολύ χοντρό κουρκούτι.

‘Υστέρα περνάμε τα arancini πρώτα στο κουρκούτι και μετά από τη φρυγανιά, και τέλος τα βουτάμε στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε. 

Όταν ροδίσουν, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε.

Photo credits: www.fattoincasadabenedetta.it/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.