COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Απίθανη τάρτα μελιτζάνας με τυριά


14 Σεπτεμβρίου 2021

Απίθανη τάρτα μελιτζάνας με τυριά

Νόστιμη τάρτα με αφράτη ζύμη και γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. 

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. αλεύρι 00

40 γρ. ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαία μαγιά 

120 ml ζεστό νερό

Για τη γέμιση

1 μεγάλη μελιτζάνα

80 γρ. τυρί γραβιέρα

300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

Ρίγανη

Αλεύρι

Τριμμένη παρμεζάνα

Μερικά φύλλα βασιλικού

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις αλευρώνουμε. Μεταφέρουμε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ρίχνουμε λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν οι μελτζάνες (περίπου 30 λεπτά). Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο με λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 φύλλο βασιλικού, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη βάση του κέικ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Όταν αποκτήσουμε μια ομοιογενής και καθόλου κολλώδη ζύμη, σχηματίζουμε ένα καρβέλι.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα ταψί, με λάδι. Τρυπάμε με τα δόντια ενός πιρουνιού και στη συνέχεια προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγες μελιτζάνες, ρίχνουμε κι άλλη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε λίγη ψιλοκομμένη γραβιέρα, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και αποξηραμένη ρίγανη. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 ° C για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει. Βγάζουμε την τάρτα μελιτζάνας και σερβίρουμε αμέσως.

Photo credits://www.cucchiaio.it/ricette

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.