COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάχνουμε τη γνωστή σε όλους ρώσικη σαλάτα


21 Σεπτεμβρίου 2021

Φτιάχνουμε τη γνωστή σε όλους ρώσικη σαλάτα

Οι Ρώσοι την ονομάζουν “Ολιβιέ” προς τιμήν του δημιουργού της του Γάλλου σεφ Lucien Olivier ο οποίος την σέρβιρε στο Ermitage, το πολυτελές και φημισμένο εστιατόριό του στη Μόσχα, το 1860.

Βέβαια εκείνη την εποχή λίγοι είχαν το προνόμιο να γευτούν αυτήν την περίφημη σαλάτα και η σύστασή της ήταν πολύ “γκουρμέ” καθώς περιείχε ουρές από αστακούς και καραβίδες, αγριόκοτες, πάπιες, μοσχαρίσιες γλώσσες, χαβιάρι και διάφορα άλλα υλικά δίνοντας το στίγμα της τσάρικης πολυτέλειας.

Με τα χρόνια πήρε την εκλαϊκευμένη μορφή της και έγινε μία από τις πιο αγαπημένες σαλάτες των Ρώσων. Στην Ελλάδα είναι από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες και συνοδεύει τέλεια και το κρέας και το ψάρι.

Υλικά

4 πατάτες

4 καρότα

1 φλιτζάνι αρακά

1 κονσέρβα αγγουράκια τουρσί

2 αυγά

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 1/2 φλ. μαγιονέζα

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα αυγά. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ. Μαγειρεύουμε τον αρακά σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και την αφήνουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια σε μια πιατέλα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πατάτες, τα καρότα, τον αρακά, τη μουστάρδα και τα αγγουράκια τουρσί, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μισή μαγιονέζα και μετά την υπόλοιπη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα μαγιονέζα). Διακοσμούμε με το βραστό αυγό και με λίγες ελιές αν θέλουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.