Η σημερινή συνταγή είναι απλή, ελαφριά και πεντανόστιμη.
Υλικά
2 μεγάλες πιπεριές περίπου
1 κρεμμύδι περίπου
350 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως
80 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Φρέσκο βασιλικό
20 ml ελαιολάδo
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και μερικά φύλλα βασιλικού. Αφήνουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε τις πιπεριές για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα πάντα με το μπλέντερ χειρός.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα πιπεριού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και συμπληρώνουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και λίγο πιπέρι.
Photo credits://www.fattoincasadabenedetta.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.