Πεντανόστιμη συνταγή για ριγκατόνι με μπρόκολο και παρμεζάνα
4 Οκτωβρίου 2021
Ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
320 γρ. ριγκατόνι
1 μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μικρά μπουκετάκια
1 σκελίδα σκόρδο
Φρέσκο ή αποξηραμένο τσίλι
Τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το μπρόκολο για περίπου 8 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και φυλάμε το νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι με ένα κομμάτι τριμμένη καυτερή πιπεριά και τη σκελίδα σκόρδου. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε αν είναι απαραίτητο.
Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με το μπρόκολο. Τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μεταφέρουμε τα ριγκατόνι με το μπρόκολο σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Photo cedits://www.cucchiaio.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.