Η σημερινή τάρτα είναι πεντανόστιμη και θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της μελιτζάνας.
Υλικά
Έτοιμο φύλλο τάρτας
400 γραμμάρια μελιτζάνες
250 γρ. καπνιστό τυρί της αρεσκείας σας
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πρώτα τις μελιτζάνες και κόβουμε τις άκρες, στη συνέχεια τις κόβουμε σε κυκλικές φέτες πάχους περίπου 4 mm. Κόβουμε επίσης το καπνιστό τυρί σε λεπτές φέτες και τις αποξηραμένες ντομάτες σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί και τοποθετούμε το φύλλο. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τις μισές φέτες μελιτζάνας και σχηματίζοντας την πρώτη στρώση. Ύστερα προσθέτουμε τις μισές αποξηραμένες ομοιόμορφα πάνω στις μελιτζάνες και από πάνω απλώνουμε τη μισή τριμμένη παρμεζάνα.
Τέλος καλύπτουμε με τις μισές φέτες καπνιστού τυριού. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις προσθέτοντας τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας, τις αποξηραμένες ντομάτες, την τριμμένη παρμεζάνα και τις φέτες καπνιστού τυριού.
Διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Photo credits :www.giallozafferano.it/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.