Τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά μπιφτέκια με σπανάκι και πατάτες

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021

Μπορεί να έχετε βγάλει το κρέας από τη ζωή σας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποχωριστείτε και τα αγαπημένα σας μπιφτέκια

Υλικά

500 γρ πατάτες

150 γρ σπανάκι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

30 γρ τριμμένη φρυγανιά

40 γρ τριμμένο τυρί παρμεζάνα

1 αυγό

4 κουταλιές της σούπας χωρίς ζάχαρη δημητριακά

Αλάτι 

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπανάκι και το κόβουμε με ένα μαχαίρι. 

Όταν οι πατάτες έχουν μαλακώσει, τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Βάζουμε τις πατάτες και το  σπανάκι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα πάντα καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας δημητριακά σε ένα μπολ και τα τρίβουμε με τα χέρια σας. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα περνάμε από α δημητριακά. 

Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά για να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Μόλις ροδίσουν και γίνουν τραγανά, τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.