Πεντανόστιμη ταϊλανδέζικη σούπα με γάλα καρύδας και κριθάρι
8 Νοεμβρίου 2021
Αν σου αρέσει η ταϊλανδέζικη κουζίνα θα αγαπήσεις αυτή τη σούπα.
Υλικά
800 γραμμάρια (2 κουτιά) γάλα καρύδας για αλμυρές συνταγές
150 γραμμάρια κριθάρι
3 καρότα
1 κοτσάνι σέλινο
Μωβ λάχανο
Κάρυ
Κουρκουμά
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά το κριθαράκι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 καρότα, το σέλινο ψιλοκομμένο, το γάλα καρύδας, μια πρέζα αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας κάρυ και 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε τα πάντα για 3 ώρες και 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά (ή χαμηλή για 5 ώρες).
Σερβίρουμε τη σούπα με ωμές ροδέλες καρότου, λεπτές λωρίδες λάχανου και φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.
Photo credits: //www.lacucinaitaliana.it/news/cucina
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.