Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα: Ένα από τα πιο διάσημα και διαδεδομένα ιταλικά φαγητά
10 Νοεμβρίου 2021
Θρυλική μακαρονάδα με ελαφρώς… άκομψο όνομα και πολλές θεωρίες σχετικά με την καταγωγή της. Το σίγουρο είναι ότι πρωτοφτιάχτηκε στο νησάκι Ischia, στον κόλπο της Νάπολης, και έγινε διάσημη σε όλο το κόσμο για την υπέροχη, πεντανόστιμη σάλτσα της.
Υλικά
300 γραμμάρια σπαγγέτι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ. γλυκού ρίγανη
10 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 αντζούγιες
2 κ.σούπας κάππαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σκόρδο σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το κόκκινο πιπέρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λιώνουμε τις αντζούγιες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τις ελιές και την κάππαρη και βράζουμε για λίγα λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
Phto credits https://www.mammachechef.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.