Πεντανόστιμο χοιρινό με μήλα, αποξηραμένα βερίκοκα και κάσιους
14 Νοεμβρίου 2021

Η σημερινή συνταγή έχει πλούσια γεύση από τα αποξηραμένα βερίκοκα και τα μήλα. Πραγματικά θα τη λατρέψετε.
Υλικά
1 κιλό χοιρινή σπάλα
60 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
2 μήλα
1 κρεμμύδι
Δενδρολίβανο
1 λεμόνι
25 γρ ασιους
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο κρέας με μπόλικη πάπρικα, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και μια-δυο κουταλιές της σούπας λάδι και κάνουμε μασάζ για να εισχωρήσουν τα αρώματα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες πάχους 1 εκ. και καλύπτουμε με αυτές το κάτω μέρος ενός ταψιού. Προσθέστε μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο και βάζουμε επάνω το κρέας.
Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα και 50 λεπτά. Μετά ανεβάζουμε στους 220°C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Κόβουμε τα μήλα σε 12 φέτες κρατώντας τη φλούδα. Τα βάζουμε στον χυμό από 1/2 λεμόνι και στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα βερίκοκα και 25 γρ. κάσιους.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τα μήλα, τα βερίκοκα και τα κάσιους και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Photo credits :www.lacucinaitaliana.it/ricette/
Διαβάζονται Τώρα
- Εάν ένας άνθρωπος συζητάει συνεχώς αυτά τα θέματα, έχει χαμηλό ΕQ
- Ζώδια Ιουλίου 2025: Οι μηνιαίες προβλέψεις από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ - Έντονη κινητικότητα, συναισθηματικές ανακατατάξεις, οικονομικές ευκαιρίες
- Τα παιδιά που αποκτούν από μικρά αυτή τη δεξιότητα, είναι στατιστικά πιο επιτυχημένα στη ζωή τους
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.