COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό πατάτας 


22 Νοεμβρίου 2021

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό πατάτας 

Ένα γευστικότατο γεμιστό ρολό πατάτας, το οποίο θα σας πάρει τα μυαλά.. Ακριβώς ότι χρειάζεστε για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα.

Υλικά

700 γρ, πατάτες

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα 

150 γρ.  ζαμπόν ή αλλαντικά της αρεσκείας σας

150 γρ. καπνιστό τυρί

Φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο
 

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση με τη φλούδα. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ύστερα τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε σε ένα μπολ μέχρι να έχουμε πουρέ πατάτας, προσέχοντας να έχουμε ένα σφιχτό και όχι νερουλό μείγμα.

Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει για 15 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για να έχουμε ένα κρεμώδες αλλά συμπαγές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον μια-δυο ώρες. 

Όταν περάσει η ώρα παίρνουμε το μείγμα και το απλώνουμε σε μια λαμαρίνα ψησίματος φτιάχνοντας ένα παραλληλόγραμμο ισιώνοντάς το με ένα κοφτερό μαχαίρι.  Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζαμπόν σε φέτες και το τυρί κομμένο σε κύβους. 

Τέλος, φτιάχνουμε ένα ρολό, το αλείφουμε με λάδι και το κλείνουμε σε ένα χαρτί ψησίματος. 

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφού περάσει ο χρόνος που υποδεικνύεται, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Στη συνέχεια ανοίγουμε απαλά το χαρτί ψησίματος, το πλάθουμε γρήγορα στα πλαϊνά για να ξαναδώσει το σχήμα του, ραντίζουμε με λάδι την επιφάνεια, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και αφήνουμε να ροδίσει για άλλα 15 λεπτά στον φούρνο.

Το ρολό πατάτας είναι έτοιμο. 

Photo credits:www.tavolartegusto.it/ricette/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.