COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χορταστική σαλάτα με κοτόπουλο και αρωματικό dressing


26 Νοεμβρίου 2021

Χορταστική σαλάτα με κοτόπουλο και αρωματικό dressing

Θέλετε ένα ελαφρύ και χορταστικό πιάτο για το μεσημέρι στη δουλειά ή για το βράδυ; Μπορείτε να φτιάξετε μια πλούσια σαλάτα με κοτόπουλο.

Υλικά

600 γρ. φιλέτα στήθος κοτόπουλου

30 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

60 γρ. αγγουράκια τουρσί

200 γρ. κόκκινες πιπεριές

170 γρ. λευκό σέλινο

Πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας

150 γρ. καρότα 150 γρ

100 γρ. τρυρί ένταμ

Αλάτι

Υλικά για το dressing

Μαύρο πιπέρι

15 γρ. μουστάρδα

Αλάτι

20 γρ. ξίδι από λευκό κρασί

100 γρ. ελαιόλαδο

120 γρ. μαγιονέζα

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε στη σχάρα τα φιλέτα κοτόπουλου για περίπου 2 λεπτά κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος. Όταν ψηθεί καλά το κρέας, το βγάζουμε από τη σχάρα και αλατίζουμε αμέσως, έτσι η φωτιά θα διαλύσει το αλάτι. Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε την πιπεριά, αφαιρώντας τους εσωτερικούς σπόρους και μετά την κόβουμε σε λωρίδες. Πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε και αυτά σε λωρίδες. Στη συνέχεια κόβουμε τα μπαστουνάκια του σέλινου και τα αγγουράκια σε φέτες και αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές χωρίς. Και τέλος κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια.

Στο μεταξύ το κρέας έχει κρυώσει, το κόβουμε σε λωρίδες. Και ετοιμάζουμε το dressing : Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα και μετά προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λευκό ξύδι και το αλατοπίπερο. Τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, τη πράσινη σαλάτα και όλα κομμένα λαχανικά, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το dressing . Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Μετά από αυτό το διάστημα οι γεύσεις θα έχουν αναμειχθεί και μπορούμε να την απολαύσουμε.

Μπορείτε να διατηρήσετε τη νόστιμη σαλάτα κοτόπουλου για έως και 1 ημέρα κρατώντας την καλά καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη. Δεν συνιστάται η κατάψυξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.