Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο με γαρίδες σε γλυκόξινη σάλτσα.
Υλικά
140 γρ αλεύρι ρυζιού
90 γρ ξύδι
80 γρ άμυλο καλαμποκιού
50 γρ ζάχαρη
20 αποφλοιωμένες και καθαρισμένες ουρές
2 καυτερές πιπεριές
Φυστικέλαιο
Aλάτι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με τις πιπεριές κομμένες στη μέση. Όταν αρχίσει να ροδίζει η ζάχαρη ρίχνουμε το ξύδι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι της ζάχαρης. Στη συνέχεια προσθέτουμε 50 γραμμάρια νερό, μια πρέζα αλάτι, και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά. Και ύστερα αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Για τις γαρίδες: ζεσταίνουμε άφθονο φυστικέλαιο σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι ρυζιού και το άμυλο μαζί με 200 γραμμάρια παγωμένο νερό και πανάρουμε τις γαρίδες. Ύστερα τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα.
Photo credits://www.lacucinaitaliana.it/ricette/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.