Tα corn dogs είναι μια δημοφιλής αμερικάνικη συνταγή που συνδυάζει το κλασικό hot dog με το καλαμπόκι. Πρόκειται για μια συνταγή που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
Αλεύρι για πανάρισμα
Για το κουρκούτι
200 γρ. καλαμποκάλευρο
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
100 γραμμάρια αλεύρι 00
1 αυγό
200 ml γάλα
10 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 πρέζα αλάτι
Για τηγάνισμα:
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: σε ένα μπολ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το baking powder, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές κουρκούτι.
Παίρνουμε τα λουκάνικα, τα κόβουμε στη μέση, τα περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι κατά μήκος από άκρη σε άκρη και τα πανάρουμε στο αλεύρι και στη συνέχεια στο κουρκούτι. Τέλος τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο, το οποίο πρέπει να έχει φτάσει σε θερμοκρασία 170 βαθμούς.
Όταν τα corn dogs ροδίσουν (θα χρειαστούν περίπου 3 λεπτά) αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι. Τα corn dogs σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα με τις αγαπημένες σας σάλτσες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.