Μια πεντανόστιμη και ελαφριά σαλάτα για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
500 γρ. σολομό
10 μικρές πατάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ. γλυκού μουστάρδα
1 κ. γλυκού ζάχαρη
2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε το σολομό το σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 ,λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να τις καλύψει και τι αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι) περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον άνηθο. Στο τέλος ρίχνουμε το το dressing και απολαμβάνουμε.
Photo credits://food52.com/recipes/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.