
Υλικά
20 γραμμάρια παρμεζάνα
400 γραμμάρια πατάτες
2 λευκά κρεμμύδια
30 γραμμάρια κάππαρη
350 γραμμάρια αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε λεπτές, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ένα μπολ. Εν τω μεταξύ, προετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 250 γρ αλεύρι με κρύο νερό, 30 γρ. λάδι και μια πρέζα αλάτι. Όταν αποκτήσουμε μια ζύμη, την ανοίγουμε και τη βάζουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε στρογγυλά κομμάτια και τα σοτάρουμε για 6-7 λεπτά σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με την κάπαρη. Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, δημιουργώντας ένα μείγμα. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τη ζύμη.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι που έχει μείνει με 220 g νερο (προσθέτουμε λίγο κάθε φορά). Όταν το μείγμα είναι λείο, χωρίς σβώλους, προσθέτουμε την παρμεζάνα, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, πιπέρι και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα πάνω από την τάρτα. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Σεπτέμβριος: 4 ζώδια ανοίγουν νέο κεφάλαιο στη ζωή τους - Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη
- Όσοι έχουν υψηλό EQ χρησιμοποιούν αυτή την απλή ερώτηση για να σκέφτονται καθαρότερα και να βρίσκουν νόημα στη δουλειά και τη ζωή
- Η Ρόζι Χάντινγκτον με pantless look στη νέα καμπάνια της είναι ο λόγος που ανυπομονούμε να κατεβάσουμε τα δερμάτινά μας