COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολη αλμυρή πίτα με σπαράγγια


JTeam

10 Δεκεμβρίου 2021

Εύκολη αλμυρή πίτα με σπαράγγια
www.ricettedellanonna.net
Τα σπαράγγια είναι πολύ γευστικά λαχανικά, με πολλά χρόνια ιστορίας στην Ελλάδα. Οι Αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν υπέροχη λιχουδιά. Ακόμη και τώρα στην Ελλάδα, τα άγρια σπαράγγια θεωρούνται πολύ νόστιμα. Δείτε παρακάτω έναν νόστιμο τρόπο για να τα μαγειρέψετε.

Υλικά

Σφολιάτα για αλμυρές πίτες (2 φύλλα)

1 κιλό σπαράγγια

4 κολοκυθανθοί

500 ml μπεσαμέλ

1 μικρό πράσο

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πράσο σε πολύ λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να πάρει χρώμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας νερό.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στο σοταρισμένο πράσο. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.

Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. περίπου και το στρώνουμε με λαδόκολλα. Στρώνουμε τον πάτο και τις άκρες του ταψιού ένα από τα δύο ρολά της έτοιμης σφολιάτας.

Απλώνουμε τα σπαράγγια και μετά ρίχνουμε τη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με τους κολοκυθανθούς ανοιγμένους και κομμένους σε φύλλα. Σκεπάζουμε με τον άλλο φύλλο της σφολιάτας, κλείνοντας καλά τις άκρες και αφαιρώντας την περίσσεια ζύμη.

Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.