Σφολιάτα για αλμυρές πίτες (2 φύλλα)
1 κιλό σπαράγγια
4 κολοκυθανθοί
500 ml μπεσαμέλ
1 μικρό πράσο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και κόβουμε το πράσο σε πολύ λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να πάρει χρώμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας νερό.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στο σοταρισμένο πράσο. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. περίπου και το στρώνουμε με λαδόκολλα. Στρώνουμε τον πάτο και τις άκρες του ταψιού ένα από τα δύο ρολά της έτοιμης σφολιάτας.
Απλώνουμε τα σπαράγγια και μετά ρίχνουμε τη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με τους κολοκυθανθούς ανοιγμένους και κομμένους σε φύλλα. Σκεπάζουμε με τον άλλο φύλλο της σφολιάτας, κλείνοντας καλά τις άκρες και αφαιρώντας την περίσσεια ζύμη.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.