Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1/4 φλιτζάνι αλεσμένος λιναρόσπορος
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 3/4 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο
2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι, το λιναρόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, την πάπρικα, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό λεμονιού και τη σκελίδα σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το σπανάκι ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια με μια μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε το μίγμα από τις τηγανίτες, αφήνοντας κάθε τηγανίτα σε απόσταση μεταξύ τους. Μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την αντίθετη πλευρά για άλλα 2 έως 3 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κουρκούτι.
Σερβίρουμε μαζί με κέτσαπ ή κρέμα γάλακτος εάν θέλουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.