Υλικά
130 γραμμάρια crackers
100 γραμμάριαβούτυρο
250 γραμμάρια μαλακό τυρί που αλείφεται
250 γραμμάρια ρικότα
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Ελιές χωρίς κουκούτσι
3 φέτες ζαμπόν
Ντοματίνια
Χτυπάμε τα crackers στο μίξερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Μεταφέρουμε τα τρίμματα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα φόρμες σιλικόνης για muffins συμπιέζοντας τη βάση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και τις βάζουμε στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε ρικότα και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε την κρέμα στις φόρμες σιλικόνης και την ισοπεδώνουμε με μια σπάτουλα. Kαι τις βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.
Στο μεταξύ, στραγγίζουμε και τις ελιές και τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε μερικές λωρίδες ζαμπόν κατά μήκος και τις τυλίγουμε σε ρολό.
Βγάζουμς τα cheesecakes από την κατάψυξη, τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 15 λεπτά πριν τα φέρουμε στο τραπέζι. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, διακοσμούμε με ντοματίνια, λίγες ελιές και ζαμπόν.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.