COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αλμυρά μίνι cheesecakes με ζαμπόν, ντοματίνια και ελιές


JTeam

16 Δεκεμβρίου 2021

Αλμυρά μίνι cheesecakes με ζαμπόν, ντοματίνια και ελιές
www.servingdumplings.com
Τα σημερινά μίνι cheesecakes είναι το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο ορεκτικό και θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.

Υλικά

130 γραμμάρια crackers

100 γραμμάριαβούτυρο

250 γραμμάρια μαλακό τυρί που αλείφεται

250 γραμμάρια ρικότα

100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Ελιές χωρίς κουκούτσι

3 φέτες ζαμπόν

Ντοματίνια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα crackers στο μίξερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Μεταφέρουμε τα τρίμματα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

Μοιράζουμε το μείγμα φόρμες σιλικόνης για muffins συμπιέζοντας τη βάση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και τις βάζουμε στο ψυγείο.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε ρικότα και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε την κρέμα στις φόρμες σιλικόνης και την ισοπεδώνουμε με μια σπάτουλα. Kαι τις βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.

Στο μεταξύ, στραγγίζουμε και τις ελιές και τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε μερικές λωρίδες ζαμπόν κατά μήκος και τις τυλίγουμε σε ρολό.

Βγάζουμς τα cheesecakes από την κατάψυξη, τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 15 λεπτά πριν τα φέρουμε στο τραπέζι. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, διακοσμούμε με ντοματίνια, λίγες ελιές και ζαμπόν.