COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάχνουμε φανταστικά mini burgers μπακαλιάρου με μαγιονέζα wasabi


JTeam

11 Ιανουαρίου 2022

Φτιάχνουμε φανταστικά mini burgers μπακαλιάρου με μαγιονέζα wasabi
www.soniaperonaci.it
Η πρώτη μπουκιά από αυτά τα mini burgers μπακαλιάρου με μαγιονέζα wasabi θα σας αλλάξει τη μέρα!

Υλικά

4 μικρά ψωμάκια ολικής αλέσεως για burger

250 γρ. μπακαλιάρος μαλακός και αφαλατωμένος

2-3 κλωναράκια θυμάρι

2 φύλλα δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

250 γρ. πατάτες

Ντομάτα

Ελαιόλαδο

Για τη μαγιονέζα

60 γρ. μαγιονέζα

20 γρ. πάστα wasabi

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με τη δάφνη και το σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο στη μέση και το αφήνουμε να ροδίσει. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το σκόρδο, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο μπακαλιάρος. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης, αλλά προσθέτουμε το θυμάρι. Όταν ο μπακαλιάρος είναι έτοιμος, τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε και τις πατάτες στο μπολ και πολτοποιήστε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι. Πρέπει να έχουμε μια πολύ πυκνή ζύμη. Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και παίρνουμε λίγη από τη ζύμη, περίπου 80 γρ. και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά, γυρίζοντας από τις δύο πλευρές. Τα μπιφτέκια μπακαλιάρου είναι έτοιμα.

Η παρασκευή μαγιονέζας wasabi είναι εξαιρετικά εύκολη. Βάζουμε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την πάστα wasabi και ανακατεύομε καλά για να έχουν μια ομοιόμορφη γεύση.

Τέλος παίρνουμε τα ψωμάκια τα ανοίγουμε στη μέση, αλείφουμε με τη μαγιονέζα και στη συνέχεια βάζουμε το μπιφτέκι μπακαλιάρου, μια φέτα ντομάτα, μαρούλι και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.