Το κοτόπουλο Cacciatore έρχεται από τη γειτονική Ιταλία, και συγκεκριμένα από την Τοσκάνη, όπου η λέξη cacciatore στα ιταλικά σημαίνει κυνηγός. Όταν οι κυνηγοί επέστρεφαν από το κυνήγι έφερναν μαζί τους εκτός από τα θηράματα, και άγρια βότανα. Έτσι πήρε και το όνομα του το φαγητό.
1 ολόκληρο κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό
80 γρ. σέλινο
100 γρ. κρεμμύδι 100 γρ
100 γρ καρότο
Φασκόμηλο
1 κλωνάρι δεντρολίβανου
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
80 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
40 ml σάλτσα ντομάτας
20 ml κόκκινο κρασί
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
Ζωμός λαχανικών για γεύση
Αλάτι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το σκόρδο μαζι με το φασκόμηλο, το δεντρολίβαν, το σέλινο και τα φύλλα δάφνης στο καρότο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ροδίσει για 10-15 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε τις μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για μια ώρα, σκεπασμένο με καπάκι.
Λίγα λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, πλένουμε τον φρέσκο μαϊντανό και τον στεγνώνουμε με ένα πανί.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον απλώνουμε πάνω από το κρέας και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.