Αγαπημένο φαγητό το οποίο μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε λίγα λεπτά. Δοκιμάστε τη συνταγή και κάντε όλους στο τραπέζι να εντυπωσιαστούν.
100 γρ. μέλι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα από ένα λάιμ
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, ροζ πιπέρι για γεύση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το το μέλι με το ξύσμα λάιμ κομμένο σε λωρίδες ζουλιέν. Εν τω μεταξύ βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο κομμένο στη μέση και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε τα πάντα για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε ελαφρά στον πάτο, τοποθετούμε μέσα τα καρυκευμένα μπούτια κοτόπουλου και ρίχνουμε το ζεστό και αρωματισμένο μέλι. Με ένα πινέλο γλασάρουμε καλά το κοτόπουλο και στη συνέχεια ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.