Η σημερινή η vegan αλμυρή τάρτα θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο, γιατί ετοιμάζεται στη στιγμή και είναι πεντανόστιμη.
Για τη γέμιση
400 γρ. τόφου
200 ml φυτική κρέμα
100 ml γάλα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φυτικό τυρί
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
5-6 φύλλα βασιλικού
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι για γεύση
150 γρ πάστα ελιάς
15-20 ντοματίνια
Για τη ζύμη
250 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
80 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, τα ζυμώνουμε για λίγα λεπτά και μετά μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου, όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση εκτός από τα ντοματίνια και την πάστα ελιάς. Ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρουμε σε μια φόρμα 25 εκ. περίπου. Κάνουμε μερικές τρύπες στον πάτο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε την πάστα ελιάς στο κάτω μέρος, ισοπεδώνοντάς την με μια σπάτουλα. Αυτό θα είναι το πρώτο στρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη γέμιση.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας. Ρίχνουμε λίγο λάδι στις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 170°C για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά πριν τη σερβίρουμε διακοσμημένη με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.