COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο χούμους ντομάτας


JTeam

6 Μαΐου 2022

Πεντανόστιμο χούμους ντομάτας
https://www.contemporaneofood.com
Σήμερα προτείνουμε μια συνταγή ελαφριά και υγιεινή, που θα μπορούσε να είναι μια εύκολη και γρήγορη εναλλακτική για μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ ορεκτικό: χούμους ντομάτας.

Η αλήθεια είναι πως λατρεύουμε το χούμους σε όλες του τις μορφές, από το πιο παραδοσιακό έως το πιο ιδιαίτερο: από χούμους παντζαριού μέχρι χούμους καρότου.

Το χούμους της ντομάτας είναι από τα πιο ιδιαίτερα. Η σύστασή του είναι πιο «ωμή» από ό,τι για παράδειγμα το χούμους καρότου, είναι επίσης εξαιρετικά βελούδινη και η γεύση του είναι πραγματικά υπέροχη.

Αυτή η συνταγή, όπως και όλα τα άλλα χούμους, μπορούν να παρασκευαστούν εύκολα ακόμη και την προηγούμενη μέρα και αν συνδυαστούν με μερικά φρέσκα λαχανικά αντιπροσωπεύουν ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα και ως εναλλακτική λύση στις συνηθισμένες κλασικές ιδέες.

Συμβουλές για να φτιάξετε το τέλειο χούμους ντομάτας

  • Καρυκεύστε τα ντοματίνια γενναιόδωρα πριν τα ψήσετε στον φούρνο: επιλέξτε τα μπαχαρικά που σας αρέσουν περισσότερο, όπως κάρυ, κύμινο, λίγο κουρκουμά, αλάτι και μαύρο πιπέρι

  • Προσοχή να μην αφθονεί το ταχίνι

  • Όταν ανακατέψετε όλα τα υλικά, χρησιμοποιήστε και όλη τη σάλτσα που απελευθερώνουν οι ντομάτες: θα τα κάνει όλα πιο νόστιμα

  • Αν έχετε φρέσκο ​​βασιλικό διαθέσιμο μπορείτε να προσθέσετε μερικά φύλλα στην παρασκευή, διαφορετικά να είστε σίγουροι... αυτό το χούμους ντομάτας είναι πολύ καλό ακόμα και χωρίς την προσθήκη κάποιου αρωματικού βοτάνου.

Η συνταγή χούμους ντομάτας είναι πραγματικά πολύ εύκολη, οπότε δεν έχουμε να προσθέσουνε πολλά. Αν ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές που θα βρείτε παρακάτω θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Εκτέλεση

380 γρ. ρεβίθια βραστά

300 γρ. ντοματίνια

8 φύλλα φρέσκου βασιλικού

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

1 κουταλιά της σούπας ταχίνι

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Κουρκουμά για γεύση

Κάρυ

Σκόνη κύμινου ή σπόρους

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Πλένουμε τα ντοματίνια, τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τους σπόρους ή/και το κύμινο σε σκόνη, το κάρυ, τον κουρκουμά, την καστανή ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν περάσουν τα 20 λεπτά βγάζουμε τα ντοματίνια από τον φούρνο και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το ζεστό νερό, τα ρεβίθια, το αχίνι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και τις υπόλοιπες τρεις κουταλιές της σούπας λάδι, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα, προσέχοντας να μην γίνει πολύ βελούδινη. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.