COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ριγκατόνι με την πιο νόστιμη σάλτσα σαφράν


JTeam

30 Ιουλίου 2022

Ριγκατόνι με την πιο νόστιμη σάλτσα σαφράν
https://www.ioscelgoveg.it/ricette
Αυτό το λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών θα είναι για πάντα το αγαπημένο σας φαγητό.

Όλοι μας έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα ζυμαρικά. Οι μακαρονάδες λατρεύουμε να τα απολαμβάνουμε με σάλτσες που τους δίνουν μια λαχταριστή, κρεμώδη υφή. Και η σημερινή συνταγή κάνει ακριβώς αυτό.

Υλικά

280 γρ ζυμαρικά

4 φύλλα φασκόμηλου

Ηλιέλαιο

80 ml βαλσάμικο ξύδι

Για τη σάλτσα σαφράν

80 γρ. μαργαρίνη

180 ml γάλα

90 ml κρέμα γάλακτος

160 γρ παρμεζάνα

4 κουταλιές νερό από τα ζυμαρικά

2 φακελάκια σαφράν

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και στη συνέχεια μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε στη σάλτσα σαφράν λιώνοντας τη μαργαρίνη σε ένα πολύ καυτό τηγάνι, στο οποίο θα προσθέτουμε με αυτή τη σειρά: το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Μόλις έχουμε μια πηχτή σάλτσα, προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύομυε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο πολύ ζεστό τηγάνι, βάζουμε το βαλσάμικο και περιμένουνε μέχρι να μειώσει στο μισό την ποσότητα του, ενώ σε μια άλλη κατσαρόλα, με αρκετό σπορέλαιο, σοτάρουμε το φασκόμηλο το οποίο στη συνέχεια θα στεγνώσουμε καλά σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Τέλος προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα σαφράν, ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε με το βαλσαμικό και ένα φύλλο φασκόμηλου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.