Ιδανική επιλογή για να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας προσφέροντάς τους πλούσια γευστικά πιάτα με βάση φυτικά συστατικά, εύκολα και γρήγορα.
230 γρ πατάτες
375 γρ βρασμένα ρεβίθια
2 κρόκοι
5 φύλλα φασκόμηλο
Ελαιόλαδο
Για την κέτσαπ
250 γρ πελτέ ντομάτας
80 γρ ζάχαρη
60 γρ ξύδι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε ανάλατο νερό για 30-35 λεπτά. ‘Ύστερα τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και ην επομένη τα βράζουμε, τα σουρώνω και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τις πατάτες, τους κρόκους αυγών, 5 ψιλοκομμένα φύλλα φασκόμηλου, μια κουταλιά της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα.
Για την κέτσαπ: Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά, ύστερα σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύδι και στη συνέχεια το ανάβουμε ξανά τη φωτιά για να διαλυθούν οι σβώλοι που έχουν σχηματιστεί. Προσθέτουμε πελτέ ντομάτας και 50 γρ νερό και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Σβήνουμε και προσθέτουμε αλάτι.
Σερβίρουμε το μπιφτέκι μαζί με την κέτσαπ. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.