COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μοσχαρίσια ταλιάτα με ντοματίνια και ρόκα


JTeam

10 Αυγούστου 2022

Μοσχαρίσια ταλιάτα με ντοματίνια και ρόκα
https://www.lacucinaitaliana.it
Η ταλιάτα κατάγεται από τη Φλωρεντία και είναι ένα από τα εμβληματικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας.

Η ταλιάτα είναι γνωστή και ως tagliata και βγαίνει από το ιταλικό ρήμα tagliare που στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει “κόβω φέτες”. Πρόκειται για ένα καλό κομμάτι μπριζόλας, φιλέτο κατά προτίμηση, ψημένο ροζέ και κομμένο σε φέτες, με μπόλικη παρμεζάνα από πάνω.

Υλικά

500 γρ κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο

250 γρ.. πατάτες

250 γρ. κίτρινα και κόκκινα ντοματίνια

50 ml σπορέλαιο

30 γρ. ρόκα

Τριμμένη παρμεζάνα

Βούτυρο

Ζάχαρη άχνη

Λεμόνι

Λάιμ

Πορτοκάλι

Δενδρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε βραστό νερό για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, φασκόμηλο και δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα απλώνουμε σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και άχνη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε με το ξύσμα από 1/2 λεμόνι, 1/2 πορτοκάλι και 1/2 λάιμ. Ψήνουμε τα ντοματίνια στον φούρνο στους 160-170°C για 20 λεπτά περίπου.

Ανακατεύουμε τη ρόκα με το σπορέλαιο, το αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα.

Ύστερα μαγειρεύουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με 20 γρ βούτυρο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι καθώς ψήνεται. Δεν αναποδογυρίζουμε συνεχώς το κρέας την ώρα που ψήνεται. Αφού ψήσουμε από τη μια πλευρά γυρνάμε 1 φορά και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά το κόβουμε το κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάθετα στις ίνες του κρέατος και το σερβίρουμε με τα ντοματίνια, τη σάλτσα ρόκας και τις ροδισμένες πατάτες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.