Αν έχετε στο σπίτι φρέσκα και γλυκά κίτρινα ντοματίνια, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτή την απίθανη μεσογειακή συνταγή. Και ως τελευταία πινελιά μπορείτε να προσθέστε μπουράτα, που κάνει το πιάτο πιο κρεμώδες και ακόμα πιο ελκυστικό. Ας δούμε λοιπόν μαζί πώς να ετοιμάσετε τα σημερινά ζυμαρικά.
Υλικά
400 γρ ζυμαρικά
300 γραμμάρια κίτρινα ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Βασιλικό
Τυρί burrata ολόκληρη
Αρχικά πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Πασπαλίζουμε τη βάση ενός τηγανιού με λίγη ζάχαρη και μετά τακτοποιούμε τα ντοματίνια με το ανοιχτό μέρος σε επαφή με το τηγάνι. Συμπληρώνουμε με μια πρέζα αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι και σοτάρουμε τα ντοματίνια 7-8 λεπτά χωρίς να τα γυρίσουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε τον βασιλικό και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στα ντοματίνια στο τηγάνι, τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και τα σερβίρουμε στο πιάτο. Τέλος τοποθετούμε τη burrata στο κέντρο του πιάτου, συμπληρώστε με λίγο ωμό λάδι και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.