COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπιτικές ταλιατέλες με λεμόνι και προσούτο


JTeam

4 Σεπτεμβρίου 2022

Σπιτικές ταλιατέλες με λεμόνι και προσούτο
https://blog.giallozafferano.it
Φτιάξτε σπιτικές ταλιατέλες με λεμόνι και προσούτο. Μία κρεμώδη μακαρονάδα για όλους.

Οι ταλιατέλες με λεμόνι και προσούτο είναι ένα απλό και νόστιμο πιάτο. Ιδανική συνταγή και για μεσημεριανά και βραδινά της τελευταίας στιγμής.

Υλικά

3 αυγά

350 γρ αλεύρι

50 γρ κρέμα γάλακτος

1 λεμόνι

100 γρ. προσούτο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε την προετοιμασία φτιάχνοντας τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε τα πάντα αρχικά με ένα πιρούνι και μετά δουλεύουμε με τα χέρια μας το μίγμα μέχρι να έχουμε μια συμπαγή ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5 - 10 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη μέχρι να φτάσει στο τυπικό πάχος της ταλιατέλας (περίπου 1 χιλιοστό). Στη συνέχεια κόβουμε λωρίδες πλάτους περίπου μισού εκατοστού. Αλευρώνουμε τις ταλιατάλες για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε λίγο νερό, όταν πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι και προσθέτουμε τις ταλαιτάλες. Τις βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια στύβουμε το λεμόνι, σουρώνουμε τον χυμό και τον αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το προσούτο σε λεπτές λωρίδες και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, το περιχύνουμε με ελαιόλαδο (4 κουταλιές της σούπας) και το ζεσταίνουμε. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και μετά τα ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το προσούτο και την κρέμα αραιωμένη με μισή κουτάλα βραστό νερό.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τις ταλιατέλες προσθέτοντας φρέσκο ​​μαϊντανό στο πιάτο (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά φύλλα μέντας) μαύρο πιπέρι και τριμμένο ξύσμα λεμονιού. Εάν η κρέμα δεν είναι της αρεσκείας σας, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με βούτυρο, έχοντας έτσι ένα εξίσου νόστιμο πρώτο πιάτο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.