Τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή την κάνει το σαφράν, το οποίο δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα και μια έντονη γεύση στο κοτόπουλο.
4 μπούτια κοτόπουλο
3 κολοκυθάκια
2 πορτοκάλια
Σαφράν
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε τα μπούτια σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και μια πρέζα αλάτι και τα σοτάρουμε για 5 με 7 λεπτά αναποδογυρίζοντάς τα ώστε πάρουν χρώμα ομοιόμορφα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό από 1 πορτοκάλι, 1 κουτάλα νερό και μια πρέζα σαφράν σε σκόνη, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το άλλο πορτοκάλι σε φέτες, χωρίς να το ξεφλουδίσουμε. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το πορτοκάλι στα μπούτια και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ραντίζοντας με λίγο νερό αν στεγνώσει πολύ. Σβήνουμε και αλατοπιπερώνουμε πριν το σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.