COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα λαζάνια με φιστίκια Αιγίνης


JTeam

5 Οκτωβρίου 2022

Πεντανόστιμα λαζάνια με φιστίκια Αιγίνης
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Σήμερα θα φτιάξουμε μια λαχταριστή και ιδιαίτερη συνταγή: Λαζάνια με φιστίκια.

Η προετοιμασία της σημερινής συνταγής είναι πολύ απλή και θα πάρει λιγότερο από μία ώρα, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε λεπτά φύλλα για λαζάνια και την έτοιμη για χρήση μπεσαμέλ. Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπεσαμέλ.

Πρωταγωνιστής είναι ένα απλό και γρήγορο πέστο φιστικιού, φτιαγμένο μόνο με φιστίκια και ηλιέλαιο. Θα το ανακατέψουμε με τη μπεσαμέλ και μετά θα το απλώσουμε σε κάθε στρώση από τα λαζάνια. Η μοτσαρέλα σε κύβους, το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί συμπληρώνουν τη σάλτσα και κάνουν τα λαζάνια ακόμα πιο νόστιμα.

Το αποτέλεσμα είναι μια χρυσαφένια και σούπερ τραγανή κρούστα, που κάνει τα λαζάνια φιστικιού πραγματικά ακαταμάχητα. Και αν σας περισσέψουν, την επόμενη μέρα θα είναι εξίσου νόστιμα.

Υλικά

150 γρ. φιστίκια Αιγίνης

80 γρ. ηλιέλαιο

500 ml έτοιμη μπεσαμέλ

200 γρ. λεπτά φύλλα έτοιμα για λαζάνια

250 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους

60 γρ. τυρί τριμμένο

200 γρ. ζαμπόν κομμένο φέτες

Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φιστίκια Αιγίνης και το ηλιέλαιο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπεσαμέλ και προσθέτουμε τα το μίγμα με τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατευτούμε με ένα κουτάλι. Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε στον πάτο λίγη μπεσαμέλ με φιστίκι. Ύστερα τοποθετούμε από πάνω τα πρώτα λαζάνια και από πάνω προσθέτουμε περισσότερη μπεσαμέλ, μετά μερικές φέτες ζαμπόν, μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και το τριμμένο τυρί.

Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στην επιφάνεια βάζουμε μια στρώση μπεσαμέλ με φιστίκι Αιγίνης, λίγο τριμμένο τυρί και τέλος τα ψιλοκομμένα φιστίκια.

Ψήνουμε τα λαζάνια στον φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.