Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες που προτείνουμε σήμερα είναι παναρισμένες με ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα και συνοδευόμενες από τη γεύση των κόκκινων σταφυλιών, είναι μια πραγματική απόλαυση για τα μάτια και τον ουρανίσκο. Τι περιμένετε; Ακολουθήστε μας στην κουζίνα και σας διαβεβαιώνουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
6 φύλλα φασκόμηλου
2 φύλλα δεντρολίβανου
1 κλωναράκια δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
200 ml λευκό κρασί
400 γρ κόκκινα σταφύλια
Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τα αρωματικά μυρωδικά μαζί με την πιπεριά τσίλι που αφαιρούμε τους σπόρους και το σκόρδο. Ύστερα αλείφουμε τις μπριζόλες με λίγο ελαιόλαδο και τις περνάμε στο αρωματικό μείγμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε τις σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρ. Στα μισά του μαγειρέματος προσθέτουμε 50 ml λευκό κρασί και, όταν ψηθούν, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο.
Προσθέτουμε τα σταφύλια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, προσθέτοντας το υπόλοιπο λευκό κρασί. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
Μοιράζουμε τις μπριζόλες στα πιάτα και προσθέτουμε τα σταφύλια με τους χυμούς μαγειρέματος. Τελειώνουμε το πιάτο με φρέσκα φύλλα θυμαριού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Σημείωση
Βγάζετε τις μπριζόλες από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν τις ψήσετε, ώστε το κρέας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Σας ενοχλούν τα σπόρια; Μπορείτε να χαράξετε τα σταφύλια και να βγάλετε τα κουκούτσια ή να επιλέξετε σταφύλια χωρίς κουκούτσια. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία μαγειρέματος, σας προτείνουμε να χωρίσετε τα σταφύλια στη μέση και να τα μαγειρέψετε με ένα καπάκι. Εάν ο πάτος είναι πολύ στεγνός, προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.