Κάθε μπουκιά έχει μικρές εκρήξεις γεύσης από τον άνηθο και την κάπαρη. Επιπλέον, η κρεμώδης σάλτσα γιαουρτιού, άνηθου και λεμονιού κάνει αυτά τα μπιφτέκια εξαιρετικά νόστιμα και ζουμερά.
1 κιλό φιλέτο σολομού, χωρίς πέτσα
1 αυγό, χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι
Για τα burgers
4 ψωμάκια για burgers
1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 φέτες ντομάτα
4 φέτες κόκκινο κρεμμύδι
2 φλιτζάνια ρόκα
Κόβουμε το φιλέτο σολομού σε μικρούς κύβους. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ, προσθέτουμε τους κύβους σολομού, το αυγό, τη μουστάρδα, το φρέσκο κρεμμύδι, την κάπαρη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε, όχι όμως πάρα πολύ, πρέπει να υπάρχουν μερικά μικρά κομμάτια.
Χωρίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα του σολομού σε τέσσερις δόσεις και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Στη συνέχει ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείφουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια του ταψιού με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπιφτέκια. Τα μαγειρεύουε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι καγιέν και τα ανακατεύουμε.
Ακριβώς πριν το σερβίρισμα, φρυγανίζουμε τα ψωμάκια και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι μαζί με μια κουταλιά από τη σάλτσα γιαουρτιού. Τέλος συμπληρώνουμε με αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι και ρόκα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.