COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πιο νόστιμες κροκέτες με φέτα και κουνουπίδι


JTeam

27 Νοεμβρίου 2022

Οι πιο νόστιμες κροκέτες με φέτα και κουνουπίδι
https://www.contemporaneofood.com
Εάν έχετε βαρεθεί τις συνηθισμένες, τότε διαβάζετε τη σωστή συνταγή.

Εάν θέλετε να φάτε κουνουπίδι, αλλά το βαριέστε πολύ, η σημερινή συνταγή θα σας λύσει τα χέρια και θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα.

Όσο για το κουνουπίδι, να ξέρετε ότι πρέπει πρώτα να ψηθεί στον φούρνο για να γίνει νόστιμο χάρη και στα μπαχαρικά που θα βάλουμε πριν το βάλουμε στομ φούρνο, δηλαδή κάρυ και πιπέρι, καθώς και λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και φτιάχνουμε τις κροκέτες. Τόσο απλά…

Ελπίζουμε οι αφράτες κροκέτες να σας εκπλήξουν όσο εξέπληξαν και εμάς και να ανυπομονείτε κι εσείς να τις ξαναφτιάξετε.

Υλικά

1 κουνουπίδι μεσαίο προς μικρό

2 αυγά

50 γρ αλεύρι 00

50 ml γάλα

180 γρ φέτα

Κάρυ

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το ραντίζουμε με μπόλικο λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι και κάρυ κατά βούληση. Στη συνέχει το τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το ψημένο κουνουπίδι επίσης κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα της κροκέτας και τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά. Οι κροκέτες πρέπει να είναι απαλές εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.