Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη μπει στην κουζίνα για να φτιάξουμε νόστιμα, εορταστικά εδέσματα. Μπορεί οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα να έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο, υπάρχει ωστόσο μια αλμυρή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις. Ο λόγος για το αλμυρό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
500 γρ αλεύρι
300 ml νερό
30 ml ελαιόλαδο
15 γρ αλάτι
10 γρ. μαγιά
Για διακόσμηση
Ντοματίνια
Ελιές χωρίς κουκούτσι
Μανιτάρια
6 κλωναράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά ανακατεμένη με το νερό και μετά ξεκινάμε το ζύμωμα για 5 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το λάδι και τέλος το αλάτι και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική και ομοιογενή ζύμη.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε σβηστό φούρνο με το φως αναμμένο, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 3 με 4 ώρες
Λαδώνουμε ελαφρά και ξεσκονίζουμε καλά μια φόρμα σε σχήμα δέντρου και τοποθετούμε τη ζύμη μέσα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά. Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με ελαιόλαδο και διακοσμούμε με τα ντοματίνια, ελιές και μανιτάρια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 20/25 λεπτά. Βγάζουμε το δέντρο από τον φούρνο και διακοσμούμε με δεντρολίβανο
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.