COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μοσχαρίσια μάγουλα με μαγιονέζα φουντουκιού και πατάτες για ένα εντυπωσιακό ρεβεγιόν


JTeam

31 Δεκεμβρίου 2022

Μοσχαρίσια μάγουλα με μαγιονέζα φουντουκιού και πατάτες για ένα εντυπωσιακό ρεβεγιόν
www.lacucinaitaliana.it/ricetta
Μια συνταγή για ένα φαγητό πεντανόστιμο και γιορτινό.

Η αναμονή της αλλαγής του χρόνου έχει από μόνη της κάτι γιορτινό και ευχάριστο. Κυριαρχεί ανυπομονησία και ευχάριστη προσμονή. Μικρές ή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις με φίλους και συγγενείς ξεκινούν από νωρίς. Όλοι κουβεντιάζουν, γελάνε, χορεύουν και περιμένουν με ανυπομονησία το νέο έτος.

Φυσικά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα αλλά και για αργότερα θέλουμε να γευόμαστε νόστιμα εδέσματα, γιατί η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ένα πάρτι, ένα πολύωρο, χαρούμενο τσιμπολόγημα. Γι αυτό και σήμερα ετοιμάζουμε ένα πεντανόστιμο και γιορτινό φαγητό που θα μας συνοδέψει στο ρεβεγιόν.

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it/ricetta

Υλικά

4 μοσχαρίσια μάγουλα

1 λίτρο ζωμό κότας

300 γρ κόκκινο κρασί

2 καρότα

2 κοτσάνια σέλινου

2 κρεμμύδια

Βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι σε κόκκους

Για τη μαγιονέζα φουντουκιού

300 ml ηλιέλαιο

150 ml φουντουκέλαιο

50 ml ξύδι

30 γρ. φουντουκόπαστα

5 κρόκοι

Χυμό από 1 λάιμ

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτες

200 γρ. βούτυρο κλαριφιέ

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα μάγουλα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα ψιλοκόβουμε και τα τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι. Τα βρέχουμε με το κόκκινο κρασί και μετά προσθέτουμε τα μάγουλα. Προσθέτουμε τον ζωμό, ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκους πιπεριού και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.

Για τη μαγιονέζα φουντουκιού: Ζεσταίνουμε το ξύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει μια σιροπιαστή υφή. Χτυπάμε τους κρόκους προσθέτοντας πρώτα το ξύδι και μετά το ηλιέλαιο και το φουντουκέλαιο ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε την πάστα φουντουκιού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και τον χυμό λάιμ.

Για τις πατάτες: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βαζουμε σε ένα ταψί μαζί με το βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε σε κύβους και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.

Σερβίρουμε τα μάγουλα με τη σάλτσα τους, τη μαγιονέζα και τις πατάτες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.