Το χούμους με φιστίκια και θυμάρι είναι μια φρέσκια και νόστιμη παραλλαγή του κλασικού χούμους. Αντί για ταχίνι χρησιμοποιείται κρέμα φιστικιού και αρωματίζεται με φρέσκα φύλλα θυμαριού. Μπορείτε να το καταναλώσετε όπως κάθε άλλο χούμους: ως ορεκτικό με κρουτόν, ως σνακ με ωμά λαχανικά ή ακόμα και αν θέλετε να καρυκεύσετε ένα πίατο ζυμαρικών.
220 γρ βρασμένα ρεβίθια
80 γρ κρέμα φιστικιού
Μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
½ λεμόνι
½ σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
70 ml νερό
Αφήνουμε όλο το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ύστερα τα μεταφέρουμε στον πολτοποιητή, όπου τα χτυπάμε με την κρέμα φιστικιού, τα φύλλα θυμαριού, τον χυμό από μισό λεμόνι, το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και τέλος το μισό νερό που τα βράσαμε.
Κατά την κρίση σας, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα προσθέσετε το υπόλοιπο νερό, ανάλογα με το πόσο κρεμώδες σας αρέσει το χούμους.
Σερβίρουμε
Βάζουμε το χούμους σε ένα μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε συνοδευόμενο από ωμά λαχανικά, πίτες ή κρουτόν.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε το χούμους για 3 ημέρες στο ψυγείο σε ένα δοχείο τροφίμων με καπάκι.
Συμβουλές για τους καλοφαγάδες: Μπορείτε να διακοσμήσετε το χούμους με έναν φιστίκια Αιγίνης και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.