COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πανεύκολα ζυμαρικά με λιαστές ντομάτες


JTeam

4 Ιουνίου 2023

Πανεύκολα ζυμαρικά με λιαστές ντομάτες
www.fattoincasadabenedetta.it
Ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και κάνει τους πάντες χαρούμενους.

Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως με σκόρδο, πιπεριά τσίλι, αμύγδαλα, τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο τυρί. Μια πραγματική απόλαυση.

Τα ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα είναι ιδανικά για όταν έχουμε πολλούς καλεσμένους και δεν θέλουμε να περιπλέξουμε πολύ τη ζωή μας με την προετοιμασία του φαγητού. Ετοιμάζονται γρήγορα και μπορούν να προσαρμοστούν με πολλούς τρόπους. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με τριμμένη φρυγανιά μαζί και αμύγδαλα, που κάνουν το πιάτο ακόμα πιο τραγανό. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο τυρί ή λίγο τσίλι σε σκόνη.

Αν προτιμάμε λίγο πιο μαλακές τις λιαστές ντομάτες με πιο ντελικάτη γεύση, μπορείτε να τις ζεματίσετε σε βραστό νερό για 5 λεπτά πριν τις χρησιμοποιήσετε. Τις στραγγίζετε και συνεχίζετε τη συνταγή όπως είναι.

Η λιαστή ντομάτα ταιριάζει επίσης με τόνο και ελιές. Αφήστε τα τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε γευστικά πιάτα που θα ξετρελάνουν τους πάντες.

Τέλος συνιστούμε να ετοιμάσετε τα ζυμαρικά με τις λιαστές ντομάτες επί τόπου, γιατί εάν περάσει η ώρα μπορεί να στεγνώσουν. Αν περισσέψουν, μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο και μετά να τα ζεστάνουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι. Η συνοχή των ζυμαρικών δεν θα είναι τέλεια, αλλά η γεύση είναι πάντα εξαιρετική. Ελάτε να τα ετοιμάσουμε μαζί.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

160 γρ. ζυμαρικά

80 γρ. λιαστές ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

40 γρ. τριμμένη φρυγανιά

30 γρ . τυρί τριμμένο

Αμύγδαλα ψιλοκομμένα κατά προτίμηση

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Φρυγανίζουμε τη φρυγανιά σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά με λίγο λάδι για να γίνει τραγανή και μετά την αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με μια σκελίδα σκόρδο και λίγο τσίλι. Προσθέτουμε τις αποξηραμένες ντομάτες και σοτάρουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ύστερα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτοντας μια κουτάλα βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ξανά.

Τέλος, προσθέτουμε μια χούφτα ψιλοκομμένα αμύγδαλα στη τριμμένη φρυγανιά που είχαμε κρατήσει στην άκρη και πασπαλίζουμε τα μακαρόνια όταν τα σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.