COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρύα ζυμαρικά: Όλα τα κόλπα για το τέλειο αποτέλεσμα


JTeam

18 Ιουλίου 2023

Κρύα ζυμαρικά: Όλα τα κόλπα για το τέλειο αποτέλεσμα
unsplash
Τα κρύα ζυμαρικά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό πιάτο.

Τα κρύα ζυμαρικά μπορούμε να τα ετοιμάσουμε για την παραλία, αλλά και για τα μεσημεριανά διαλείμματα στο γραφείο. Ή για τους καλεσμένους μας στο σπίτι φυσικά. Επίσης οι σάλτσες είναι πρακτικά άπειρες: ανάλογα με τη στιγμή και την περίσταση, πρέπει απλώς να αποφασίσουμε αν προτιμάμε μια ελαφριά ή μια πιο πλούσια συνταγή.

Ας φτάσουμε όμως στο θέμα: πώς να φτιάξετε κρύα ζυμαρικά; Όλες οι συνταγές είναι πολύ εύκολες, όμως για να έχετε όμως ένα τέλειο αποτέλεσμα χρειάζονται μερικά μικρά κόλπα. Ελάτε να τα ανακαλύψουμε μαζί.

Ποιο σχήμα ζυμαρικών να διαλέξετε

Σίγουρα πρέπει να προτιμώνται λίγο πιο μικρά ζυμαρικά, όπως οι πένες ή τα ριγακτόνι, γιατί κρατούν καλύτερα τη σάλτσα. Οι πεταλούδες, από την άλλη, είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

Πώς να φτιάξετε κρύα ζυμαρικά: το σωστό μαγείρεμα

Το να κάνετε το σωστό μαγείρεμα είναι απαραίτητο για την παρασκευή ενός τέλειου κρύου ζυμαρικού. Καταρχάς πρέπει να είναι al dente, επομένως είναι προτιμότερο να σβήσετε τη φωτιά μερικά λεπτά πριν από την ώρα που αναγράφεται στη συσκευασία. Αν τα μαγειρέψετε παραπάνω κινδύνευαν να παραβράσουν.

Σταματήστε το μαγείρεμα

Αυτό το βήμα είναι επίσης πολύ σημαντικό. Τα ζυμαρικά συνεχίζουν να μαγειρεύονται και αφού τα σουρώσουμε και πρέπει να το σταματήσουμε για να μην κολλήσουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλώς να τα περάσετε κάτω από κρύο νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

Η επιλογή των υλικών

Όταν σκεφτόμαστε πώς να ετοιμάσουμε κρύα ζυμαρικά, προσέχουμε πολύ τη σάλτσα . Σίγουρα η επιλογή των υλικών είναι πολύ μεγάλη , αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα. Καλό είναι να αποφεύγουμε τα πολύ μαλακά και κρεμώδη τυριά όπως η γκοργκοντζόλα, τη μαγιονέζα και άλλες παρόμοιες σάλτσες. Το πέστο , από την άλλη είναι μια ιδανική σάλτσα για κρύα ζυμαρικά.

Jenny.Gr
unsplash

Μην υπερβάλλετε τις ποσότητες

Άλλο ένα μάλλον συνηθισμένο λάθος, είναι ότι υπερβάλουμε στις ποσότητες των υλικών, νομίζοντας ότι έτσι θα κάνουμε τα ζυμαρικά πιο νόστιμα. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, οι γεύσεις αλληλοκαλύπτονται, εις βάρος της ισορροπίας. Για να μην αναφέρουμε ότι με αυτόν τον τρόπο τα κρύα ζυμαρικά γίνονται αναπόφευκτα πολύ βαριά. Προσέξτε επίσης τις διαστάσεις : τα τρόφιμα που είναι κομμένα σε κομμάτια, για παράδειγμα λαχανικά και τυριά, δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα.

Το κόλπο του μαγειρικού νερού

Όταν στραγγίζετε τα ζυμαρικά, να αφήνετε πάντα στην άκρη λίγο από το νερό μαγειρέματος. Μισό ποτήρι είναι αρκετό. Σε τι χρησιμεύει; Είναι η έξυπνη λύση σε περίπτωση που η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή .

Πώς να αποθηκεύσετε τα κρύα ζυμαρικά

Ένα από τα πλεονεκτήματα των κρύων ζυμαρικών είναι ότι μπορούν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων, αλλά πρέπει να τα αποθηκεύουμε σωστά. Αρχικά, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν το βάλετε στο ψυγείο . Τα βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο , κατά προτίμηση γυάλινο, και το τοποθετούμε στο λιγότερο κρύο μέρος του ψυγείου. Το μέγιστο θα ήταν να το καταναλώσετε εντός 3, το πολύ 4 ωρών από την προετοιμασία. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι τα κρύα ζυμαρικά διαρκούν πολύ περισσότερο: ακόμη και μερικές μέρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.