Ομελέτα με κολοκυθάκια και μοτσαρέλα: Η συνταγή για ένα γρήγορο γεύμα που θα σου λύσει τα χέρια
JTeam
24 Ιουλίου 2023
Η ομελέτα με κολοκυθάκια και μοτσαρέλα είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που έχει πάντα μεγάλη επιτυχία. Γίνεται ακόμα πιο εύκοη από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να γυρίσουμε την ομελέτα στο τηγάνι. Είτε ζεστή είτε κρύα είναι πεντανόστιμη.
Υλικά
400 γρ κολοκυθάκια
150 γρ μοτσαρέλα
5 αυγά
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με μια-δυο κουταλιές λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για λίγα λεπτά.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κύβους και τα προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αρωματίζοντας με λίγα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και λίγο αλάτι. Κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά και τα αλατίζουμε ελαφρά. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους και την αφήνουμε να στραγγίξει. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας με τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε στην επιφάνεια κομμάτια μοτσαρέλας, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε μέτρια φωτιά, για άλλα 12-16 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να δέσει με τα αυγά. Συμπληρώνουμε με λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.