COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ανάποδη τάρτα με τόνο, ντοματίνια και κολοκυθάκια


JTeam

4 Αυγούστου 2023

Ανάποδη τάρτα με τόνο, ντοματίνια και κολοκυθάκια
www.soniaperonaci.it
Όλα αποκτούν διαφορετικές όψεις όταν τα βλέπει κανείς από νέα οπτική γωνία, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτή η τάρτα, έστω και ανάποδα, είναι υπέροχη.

Σκεφτήκαμε να ετοιμάσουμε μια αλμυρή τάρτα με απλά υλικά που δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα μας και που συχνά αποδεικνύονται υπέροχοι σύμμαχοι στην καθημερινή μας μαγειρική.

Επίσης θέλαμε δώσουμε ένα νέο σχήμα στην κλασική αλμυρή τάρτα, για αυτό και τη γυρίσαμε ανάποδα…Θα σας αφήσουμε τη συνταγή και είμαστε σίγουροι πως θα την ετοιμάσετε σήμερα κιόλας.

Υλικά

1 έτοιμη σφολιάτα

230 γρ

250 γρ φιλέτα τόνου σε λάδι (στραγγισμένα περίπου 170 γρ.)

650 γρ ντοματίνια

200 γρ κολοκυθάκια

4-5 φύλλα βασιλικό

20 γρ ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή

60 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κύκλους περίπου 1/2 εκ. αφού αφαιρέσουμε τις άκρες και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 30 γρ ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, το αλάτι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ίσα ίσα να καραμελώσουν τα ντοματίνια χωρίς να διαλυθούν. Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε τον βασιλικό και τη ρίγανη.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 30 γρ λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και τα κρατάμε στην άκρη.

Στραγγίζουμε 6 με 7 φιλέτα τόνου και παίρνουμε μια φόρμα για τάρτα, στρώνουμε 5 φιλέτα τόνου ακτινωτά σχηματίζοντας ένα αστέρι και, ανάμεσα στα φιλέτα, τακτοποιούμε τα λαχανικά ξεκινώντας από τις εξωτερικές άκρες με τα ντοματίνια και μετά κάνουμε ένα γύρο με τα κολοκυθάκια (εναλλάξ τα χρώματα ) και πάλι τα ντοματίνια.

Στο κέντρο απλώνουμε τα κολοκυθάκια. Μόλις ολοκληρώσουμε την πρώτη στρώση λαχανικών, προσθέτουμε τα τα υπόλοιπα λαχανικά και τέλος τα υπόλοιπα φιλέτα τόνου από πάνω. Μόλις ετοιμαστεί η γέμιση στη ταρτιέρα, παίρνουμε τη σφολιάτα, την τοποθετούμε πάνω από το ταψί μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα παγιδεύοντας έτσι τη γέμιση.

Ψήνουμε την τάρτα ανάποδα στον φούρνο στους 200° για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10/15 λεπτά περίπου χωρίς να η γυρίσουμε ανάποδα, έτσι θα κρυώσει και θα κατασταλάξει.

Τοποθετούμε ένα πιάτο με ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρο και, κρατώντας το σταθερά πιεσμένο στο ταψί, γυρνάμε το ανάποδα την τάρτα πάνω στο πιάτο. Η ανάποδη τάρτα είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.