COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλεια καλοκαιρινή μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου και καραμελωμένα ντοματίνια


JTeam

8 Αυγούστου 2023

Τέλεια καλοκαιρινή μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου και καραμελωμένα ντοματίνια
www.lacucinaitaliana.it, , Foto: Guido Barbagelata,
Χρειάζεστε ιδέες για καλοκαιρινές συνταγές; Δοκιμάστε αυτή τη μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου και καραμελωμένα ντοματίνια

Η σημερινή μακαρονάδα είναι ανάλαφρη, και ζουμερή και σε συνδυασμό με το πέστο γίνεται ακόμα πιο νόστιμη. Αλλά όχι αυτό το πέστο που ξέρετε, γιατί αντί για κουκουνάρια χρησιμοποιούμε αμύγδαλα μαζί και ντοματίνια. Εννοείται πως έχει μέσα και βασιλικό που είναι στα καλύτερά του. Και φυσικά έχει και τυρί. Εμείς βάλαμε πεκορίνο, αλλά θα του πήγαινε μούρλια και μια παλαιωμένη γραβιέρα.

Θα βάλετε και και ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί και θα ευχαριστηθείς το καλοκαίρι όπως του αξίζει.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

200 γρ. κόκκινα ντοματίνια

100 γρ. κίτρινα ντοματίνια

10 γρ. αμύγδαλα χωρίς κέλυφος

4 γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο

20 γρ. ζάχαρη άχνη

1 μάτσο βασιλικό

Μισή σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, , Foto: Guido Barbagelata,

Εκτέλεση

Κόβουμε στη μέση τα κίτρινα ντοματίνια και 100 γραμμάρια από κόκκινα ντοματίνια και στη συνέχεια τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Προσθέτουμε μερικά κλωναράκια θυμάρι, λίγο λάδι και τη ζάχαρη και ψήνουμε στους 160°C για 20 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια ψήνουμε και τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά και μετά τα χτυπάμε στο μπλέντερ με τον βασιλικό, το τριμμένο τυρί πεκορίνο, 100 γραμμάρια κόκκινα ντοματίνια, το σκόρδο, 2-3 παγάκια και 100 γραμμάρια λάδι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε το πέστο αμυγδάλου και τέλος συμπληρώνουμε με τα καραμελωμένα ντοματίνια και τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.